Perhe & läheiset

“Olit sitten syöpään sairastuneen nuoren aikuisen vanhempi, sisko, veli, ystävä, isovanhempi, täti, setä, kummi, serkku tai vaikkapa naapuri olet tervetullut YCF-yhteisöön.

Haluan myös sanoa, että olet täysin oikeutettu hakemaan apua ja tuntemaan ihan niitä kaikkia tunteita, mitä syöpä sinussa saattaa herättää. Tämä saattaakin kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta oman kokemukseni mukaan läheisille ei tätä tarpeeksi sanota ääneen ja silloin, kun minä sain tietää, että siskollani oli syöpä, olisin kaivannut jotain tahoa, joka olisi suoraan sanonut minulle, että avun hakeminen on täysin normaalia ja hyvä asia.

Syöpä vaikuttaa sairastuneen lisäksi myös lähipiiriin, ja heidätkin pitäisi ottaa suuremmin huomioon niin järjestöjen kuin hoitohenkilökunnan taholta. Myös meille Young Cancer Finlandilla läheisten tarpeet ja edunvalvonta ovat keskeisiä. Haluamme toiminnallamme nostaa paitsi nuorten aikuisten syöpäpotilaiden myös heidän läheistensä äänet esiin, ja tarjota mahdollisuutta liittyä osaksi yhteisöä, jossa tavata vertaisiaan.”

Onko sinulla toiveita läheisten sivun suhteen? Rakennamme nettisivujamme parhaillaan ja olisi hienoa kuulla, mitä juuri sinä toivoisit sivuiltamme! Voit esimerkiksi halutessasi jakaa oman tarinasi läheisen näkökulmasta ja siten tuoda vertaistukea sitä kaipaaville.


Jos kiinnostuit, ota yhteyttä milja.mustonen@youngcancer.fi