Blogi: Vieraskynä


Olisitko kiinnostunut kirjoittamaan YCF:n blogiin?

Ehkä oletkin jo kirjoittanut aihepiiriin liittyvän artikkelin, blogipostauksen, runon, ajatelman tai vastaavan, ja haluaisit puolestasi tarjota sitä YCF:lle. Vertaistarinat tarjoavat paljon voimaa ja tukea sekä syöpään sairastuneille että heidän läheisilleen, joten julkaisemme tekstejä verkkosivuillamme enemmän kuin mielellämme. Haluamme tarinoita juuri sinulta, suoraan nuorilta nuorille ja läheisiltä läheisille! Sinä päätät itse, mistä kirjoitat ja voit kertoa juuri niistä asioista, jotka sinulle tuntuvat luontevilta jakaa. Voit myös päättää haluatko tarinan julkaistavaksi nimelläsi vai anonyymisti.

OHJEET

Otamme vastaan:

  • jo valmiita juttuja
  • kirjoittamasi tekstin, johon voimme tarjota mm. editointiapu
  • ehdotuksia ja ideoita aiheista, joista haluaisit kirjoittaa tai toivoisit YCF:n kirjoittavan. Halutessasi voimme myös tarjota sinulle ideointiapua, jos kirjoitusintoa löytyy, mutta aiheen rajaaminen tuntuu haastavalta

Jutun tulisi olla:

  • hyvän maun mukainen
  • aiheeltaan yhdistyksen sisältöihin liittyvä: teemoja löytyy laidasta laitaan ja kirjoitus voi koskea esim. omaa tai läheisen nuoren sairastumista, syövän jälkeisestä elämää, tukea, mielenterveyttä, seksuaalisuutta, sairaala-arkea tai vaikkapa syövän ja yhteiskunnallisten rakenteiden suhdetta
  • n. 300-500 sanaa pitkä
  • juttu saa sisältää kuvia, mutta se ei ole pakollista
  • aina hyväksytetty YCF:llä ensin ennen Vieraskynä-osuuteen pääsyä ja tekstin julkaisua

YHTEYSTAVAT MEILLE

Lähetä juttusi, aihe-ehdotukset ja muut ideat meille YCF:lle os. info@youngcancer.fi

Seuraa Vieraskynä-blogia

Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun uusi blogijulkaisu on luettavissa.

Blogipostaukset

Vieraskynä: Olisinko sairastunut syöpään, jos minut olisi rokotettu?

”Itse ollessani nuori HPV-rokote oli vasta testausvaiheessa, eikä kuulunut osaksi rokotusohjelmaa. Saimme kotiin lapun, jossa kysyttiin, haluanko liittyä testiryhmään ja ottaa rokotteen. Rokote annettiin tuolloinkin käsittääkseni kahden rokotteen sarjana ja molemmat tuli maksaa itse. Perheemme talous oli tuolloin tiukalla ja päädyimme siihen, että rokotetta ei oteta. Jälkikäteen on helppo jossitella olisiko pitänyt päättää toisin.” … jatka lukemista!
Kirjoittanut:  Gysy/Taru Salovaara 8.7.2020

Vieraskynä: Musiikista voimaa

Vuosi 2019 oli minulle vuosi, jolloin tein kovasti töitä unelmieni eteen musiikin, erityisesti biisien kirjoittamisen kanssa. Pääsin tuolloin muun muassa Apulandian ja Veikkauksen järjestämälle biisileirille, verkostoiduin ahkerasti muiden biisintekijöiden ja laulaja-lauluntekijöiden kanssa sekä julkaisin viimein syyskuussa pitkäaikaisen haaveeni, Unelmat-ep:n. Ep oli ollut minulle suuri etappi ja sen julkaisun jälkeen huomasin olevani takki aika tyhjänä. Olin jo pidempään … jatka lukemista!
Kirjoittanut:  Viivi Orvasto 5.6.2020